Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Disney ingår partnerskap med streamingtjänst

Publicerad: 12 Februari 2018, 12:58
Uppdaterad: 12 Februari 2018, 13:04

Kinesiska företagsjätten Alibabas videotjänst Youku i nytt licensavtal med Disney.


Ämnen i artikeln:

Disney

I augusti 2017 avslutade Disney samarbetet med streamingjätten Netflix. Samtidigt förkunnade Disney att de nu hade för avsikt att skapa sin egna streamingstjänst, planerad att lanseras under nästa år.

Nu rapporterar Financial Times att Disney, via dotterbolaget Buena Vista International, har kommit överens om ett licensavtal med kinesiska Alibaba.

Avtalet innebär att kinesiska Disney-fanatiker kommer att kunna se filmer och serier från Disney på streamingtjänsten Youku.

Redan 2016 hade Disney en streamingtjänst i Kina. Den gången drevs tjänsten av just Alibaba, men tvingades läggas ned samma år med anledning av order från kinesiska tillsynsmyndigheter – som förbjöd utländska företag att publicera webb-innehåll i landet.

Nyligen förvarvade Disney konglomeratet 21st Century Fox, för 52 miljarder dollar, som en del av planen att konkurrera mot streamingjättarna.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Disney

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.