Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Disney avskedar fler: Tvingas säga upp totalt 32 000 anställda

Publicerad: 27 november 2020, 11:19

Disneys nöjesparker kommer att behöva säga upp tusentals medarbetare till följd av pandemirestriktioner som slagit hårt mot anläggningarna i USA. På bilden syns ”Törnrosas slott” som återfinns på Disneyworld i Kalifornien och som, till ytan, är världens största nöjespark.

Foto: Pixabay

Pandemin kommer att leda till stora neddragningar på Disney som tidigare i år aviserade att de tvingas säga upp 28 000 anställda. Nu meddelar bolaget att det blir ännu fler: 32 000 totalt.


Ämnen i artikeln:

DisneyCoronaviruset

I september i år meddelade Disney Parks att de ska skära ner personalstyrkan med 28 000 anställda, varav två tredjedelar är deltidsanställda, skriver amerikanska tidningen Variety. 

Nu står det klart att det i stället blir 32 000 anställda som får lämna bolaget. Detta efter att pandemirestriktioner slagit hårt mot bolagets stora nöjesparker Disneyland och Walt Disney World i USA. Men även många anställda inom ”upplevelser och produktutveckling” tvingas lämna bolaget.

”På grund av (...) covid-19-påverkan och den föränderliga miljö där vi verkar, har företaget tvingats effektivisera i personalstyrkan samt införa begränsningar vad gäller anställningar till kritiska affärsroller (...)”, skriver Disney i ett uttalande, enligt Variety.

De 32 000 anställningarna ska, om allt går enligt plan, vara avslutade under första halvan av nästa år, konstaterar bolaget.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DisneyCoronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev