måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discoverys Jessica Linnman får nordiskt ansvar

Publicerad: 7 december 2021, 13:48

”Jag är ödmjuk inför uppgiften och de förändringar som sker i mediebranschen men det är också det som gör jobbet så roligt”, säger Jessica Linnman.

Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Jessica Linnman tar klivet upp och blir ansvarig för kommunikationen i hela Norden.

Ämnen i artikeln:

Discovery

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Discoverys svenska kommunikations- och pr-chef Jessica Linnman får utökat ansvar och tar steget upp som ansvarig för kommunikationavdelningen i hela Norden. Därmed får hon den officiella titeln VP Communications Nordics och tar samtidigt plats i den nordiska ledningsgruppen. 

– Jag är väldigt glad över att Jessica har accepterat den här rollen, hon är en uppskattade medarbetare och en erfaren ledare som kommer att tillföra kunskap och trygghet till vår nordiska verksamhet, säger Espen Skoland, SVP Communications EMEA, i ett pressmeddelande.

Jessica Linnman utsågs till kommunikations- och pr-chef för Discovery i maj 2020 efter att Daniel Lagerqvist lämnat bolaget. Tidigare har hon även arbetat som journalist på Aftonbladet, TV4 och SR. Hon värvades till Discovery redan 2019 då hon först blev ansvarig för tv-husets kommersiella partnerskap. 

– Discovery är ett väldigt intressant företag och jag är glad att få fortsätta utvecklas i det här fantastiska teamet som vi har i Norden. Vi har ett spännande år framför oss i både Sverige, Norden och globalt där kommunikation och pr kommer vara en viktig del. Jag är ödmjuk inför uppgiften och de förändringar som sker i mediebranschen men det är också det som gör jobbet så roligt, säger Jessica Linnman, i ett pressmeddelande. 

Det var under förra året som Discovery gjorde om organisationen helt och slog ihop alla operativa funktioner i Sverige, Danmark, Norge och Finland till en nordisk organisation. I samband med detta slopades även de lokala vd:arna och de lokala ledningsgrupperna. Omorganisationen ledde även till att dåvarande vd Nicklas Norrby lämnade bolaget. Idag är det James Gibbons som är nordisk vd för Discovery.

LÄS ÄVEN: Discoverys nya Norden-vd: ”Tv-branschen sneglar ofta på Norden” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev