Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discoverys förhandlingskupp – i rutan ikväll

Publicerad: 28 januari 2016, 16:22
Uppdaterad: 29 januari 2016, 08:33

Discovery Networks planerar att uppmana oroliga tittare att höra av sig till Telenor.


Discovery Networks gick i Norge ut med information om tv-konflikten, som riskerar att sluta i att tv-husets kanaler slockna för 800 000 svenska kunder natten mot måndag.

I Sverige var det Bredbandsbolaget som greppade taktpinnen. I ett pressmeddelande påstod bolaget att ”Discovery Networks förbereder nedsläckning av TV-kanaler”. Något som upprörde Discovery Networks.

– Påståenden om att vi skulle stänga av kanaler har inget med verkligheten att göra. Möjligheten att stänga av våra kanaler finns bara hos Telenor, sade presschefen Dan Panas till Dagens Media.

Telenor är en maktspelare, som sitter på distribution för hälften av de norska hushållen.

I Sverige är andelen betydligt mindre, men Bredbandsbolaget och Canal Digital distribuerar Discovery Networks kanaler till 800 000 kunder.

Om konflikten inte löses riskerar både kanalerna och distributörerna att drabbas av kundernas vrede. Bland annat kan tittarna snuvas på bandy-VM, som Discovery Networks köpte rättigheterna till nyligen. Sveriges premiärmatch mot Finland sänds exempelvis på måndag.

Dagens Media erfar att Discovery Networks i sina linjära kanaler kommer att uppmana sina tittare att höra av sig till Telenor med sina funderingar och eventuella klagomål, bland annat via sociala medier.  Detta via textmeddelanden i rutan under kvällens sändningar.

– Vi kommer att informera tv-tittarna i våra kanaler och på våra sociala plattformar om den risk som nu föreligger. Det är naturligt att man vänder sig till den man är kund hos om man har ytterligare frågor, säger Dan Panas.

Dan Panas vill dock inte kalla det för en kampanj i det pågående informationskriget.

– Nej, nej. Det känner jag inte igen. Det är rimligt att ge tittarna information eftersom det finns mycket planerat tv-tittande i nästa, såsom premiären för ”Sofias ängar”, ”Ullared”, Bandy-VM, Bundesliga-fotboll i Eurosport och så vidare.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.