Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery vinner pris för Allsvenskan-avtal

Publicerad: 24 oktober 2017, 08:02
Uppdaterad: 24 oktober 2017, 08:04

Tilldelas priset Best tv rights deal under internationella tävlingen TV Sports awards.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksAllsvenskan

Discovery Networks Sweden och Eurosports avtal med Föreningen Svensk Elitfotboll (FSF) har vunnit pris och utsetts till Best tv rights deal under internationella TV Sports Awards i Monte Carlo.

Avtalet som prisats är sändningsrättigheterna för Allsvenskan och Superettan 2020-2025, rättigheter som Discovery köpte för rekordbelopp i våras. Kortfattat går avtalet ut på att öppna upp rättigheterna för stormatcherna och sända dessa i fri-tv. De matcher som kommer ligga bakom en betallösning ska gå att titta på för en relativt låg kostnad. Discovery Networks själva kallar avtalet för en "Robin Hood-lösning".

– Att få priset för Europas bästa tv-avtal är hedrande och stimulerande. Nu ser vi fram emot att, tillsammans med SEF, höja tittarupplevelsen och erbjuda svensk fotboll till alla, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport, i en kommentar.

TV Sports Awards är en årlig tävling som hålls till förmån för Play och change, en välgörenhetsorganisation som arbetar med att utveckla barns möjligheter till idrott över hela världen. Under kvällen delades även pris ut till i kategorierna Agency of the year, Best sports broadcast och Best live event coverage.

– Det är väldigt kul att få detta pris, då det bekräftar att vi arbetat rätt med de ideer som vi haft. Att kombinera vår nya digitala plattform med motsvarande från Eurosport/Discovery skapar helt nya möjligheter framåt för båda parter – och för alla supportrar som vill följa fotbollen både på våra arenor och utanför under 365 dagar per år, säger Mats Enquist, generalsekreterare FSF, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.