Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery vill få Allsvenskan billigare

Publicerad: 5 juni 2020, 11:36

Sedan årsskiftet är det Discovery som äger rätten att visa Allsvenskan. Men 2020 års säsong har försenats och ska nu spelas utan publik, varför tv-bolaget förhandlar om sänkt pris.

Värdet på de allsvenska matcherna har gått ned i och med att de kommer att spelas utan publik, rapporterar Dagens Nyheter. Mot den bakgrunden förhandlar tv-bolaget Discovery nu med Svensk elitfotboll om priset.


Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

I början av april var det tänkt att den allsvenska säsongen skulle dra i gång. Så blev det inte. På grund av det nya coronaviruset och regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta riktlinjer sköts den upp av Svenska fotbollförbundet. Nyligen stod det dock klart att Allsvenskan får starta den 14 juni. Men det blir utan publik.

Mot bakgrund av de nya förutsättningarna förhandlar tv-bolaget Discovery, som äger rätten att visa matcherna, nu med Svensk elitfotboll (Sef) om värdet. Det rapporterar Dagens Nyheter.

– Om man kallar allsvenskan och superettan för produkter, så har produkten minskat i värde om man inte kan leverera hela stämningen och hela uppbyggnaden kring matcher och så vidare. Nu kan det få omvänd betydelse i och för sig, om det blir viktigt att skaffa Dplay-abonnemang för att se matcherna, eftersom det är där man kan se dem. Så det kan förhoppningsvis få en positiv effekt för vår mediapartner, säger Lars-Christer Olsson, ordförande för elitklubbarnas intresseorganisation Sef, till dn.se.

När Dagens Media når Discoverys kommunikationschef Jessica Linnman avböjer hon att kommentera med hänvisning till att man inte uttalar sig om avtalsfrågor.

– Men vi anser att vi har ett gott samarbete med vår partner Sef. Under den här tiden med minst sagt speciella omständigheter och nya utmaningar har vi genomgående haft en bra dialog. Vi har också sett över vårt partnerskap för de kommande sex åren och är överens om hur framtiden ser ut. Nu ser vi fram emot en säsong fylld av svensk elitfotboll. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev