Discovery värvar från TV4

2017-10-10 11:45  
Nicklas Norrby. Foto: Press

Den tidigare WOO-chefen Nicklas Norrby blir ny försäljningsdirektör för tv-huset.

Nicklas Norrby blir ny försäljningsdirektör för Discovery Networks Sweden och tar därmed även plats i Discoverys svenska ledningsgrupp.

– Hans starka digitala transformations- och tillväxtfokus och väldokumenterade skicklighet att utveckla TV-affären på alla plattformar, kommer bli mycket värdefull när vi nu bygger storlek och fortsätter utveckla relation och relevans för både affärspartners och tittare, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Nicklas Norrby kommer senast från tjänsten som chef för WOO, Bonniers videoallians för TV4 Play, Expressen TV, DN TV och DI TV. Han lämnade tjänsten tidigare i år i samband med TV4:s sparpaket och omstruktureringar.

Han har sedan 2006 även haft flera chefsroller inom TV4-Gruppen.

– Vi befinner oss i en spännande tid där högkvalitativt rörligt innehåll aldrig stått starkare. Med Discoverys globala skala och långsiktiga lokala strategiska satsningar på underhållning, digitala plattformar och attraktiva sporträttigheter – inte minst den olympiska era som inleds i februari – tvekade jag inte ett ögonblick på att ta mig an den här fantastiska utmaningen, säger Nicklas Norrby i pressmeddelandet.

Nicklas Norrby tillträder rollen som försäljningsdirektör för Discovery Networks Sweden i början av november.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt