Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery till Musikhjälpen

Publicerad: 15 december 2017, 16:35
Uppdaterad: 15 december 2017, 18:40

Bild 1/2  

Kanalhuset förenar svensk idrottshistoria med nytta – auktionerar ut studiobordet från herrlandslagets VM-avancemang. "Vi hoppas så klart på så mycket det bara går", säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryMusikhjälpen

Sveriges herrlandslag i fotboll blev klart för VM i Ryssland efter att ha slagit ut i Italien i play-off.

Efter VM-biljetten var säkrad verkade euforin inte veta några gränser. När förbundskaptenen Janne Andersson blev intervjuad av Kanal 5 stormade spelarna sändningen, och samtidigt som Italiens VM-drömmar gick i kras fick också Discoverys studiobord sig en rejäl kyss av euforin.

Kanalhuset väver nu samman svensk idrottshistoria med nytta när de i dag beslutade att auktionera ut på bordet i samarbete med Musikhjälpen.

Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks, berättar för Dagens Media att det var en medarbetare på Discovery som föreslog att lägga ut studiobordet för auktion.

Ni berättade själva att det bara var "pinnved" kvar av det där studiobordet. Vem vill ha pinnved?

– Många hoppas vi. För oss är det ett stycke svensk idrottshistoria från matchen på San Siro.

Filip och Fredrik auktionerade under förra årets Musikhjälpen ut en reklamfilm. Resultatet blev insamlingsrekord på 3,4 miljoner kronor. Vad hoppas ni på med studiobordet?

– Jag vet faktiskt inte. Men vi hoppas så klart på så mycket det bara går, och förhoppningsvis rullar det bara på.

Emir Osmanbegovic berättar att studiobordet las ut på auktion exakt klockan 15.26. I skrivande i stund, drygt två timmar senare, är bordet uppe i nästan 8 000 kronor, med över 100 bud hittills.

Efter landslagets studiostormning ifrågasattes Kanal 5 för att ha regisserat spelarna. Något som Kanal 5 själva bestämt förnekade.

Det känns lite som att den som går vinnande ur den här auktionen har rätt att få veta sanningen. Regisserade ni eller regisserade ni inte landslagets studiostormning?

– Nej, det gjorde vi inte. Det går inte att regissera ett nationellt glädjefnatt. Dessutom vet alla som har jobbat med det svenska landslaget hur svårt det är att ens få en intervju med spelarna. Att vi skulle ha regisserat dem att storma vår studio finns inte på kartan, säger Emir Osmanbegovic.

Här kan du buda på Discoverys studiobord.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DiscoveryMusikhjälpen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev