tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery säkrar innebandy-rättigheter

Publicerad: 17 augusti 2018, 07:05
Uppdaterad: 17 augusti 2018, 09:02

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks och Eurosport. Foto: Press/Discovery

Discovery sänder från och med september Svenska Superligan och de svenska matcherna från innebandy-VM.

Ämnen i artikeln:

Discovery

HF


Discovery Networks har slutit ett avtal med Svensk Innebandy om sändningsrättigheterna för Svenska Superligan (SSL). Tv-nätverket kommer även sända Sveriges matcher som spelas under dam- och herr-VM de kommande två säsongerna, därmed kniper Discovery innebandy-rättigheterna från TV4.

– Vi ser en stor outnyttjad potential i svensk innebandy och vet att intresset ute i landet hela tiden växer. Att kunna stärka vår redan starka sportportfölj med lokalt vasst innehåll är otroligt roligt och att dessutom få göra det tillsammans med Svenska Innebandyförbundet känns spännande, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks och Eurosport, i ett pressmeddelande.

Superligan för herrarna startar den 19 september och damernas dagen efter. Totalt kommer Discovery sända minst 50 matcher per säsong, 2018/2019 och 2019/2020.

Discovery har även rättigheter till OS 2018-2024, Europa League, samtliga fyra Grand Slams i tennis, Giro d´Italia, Tour de France samt från och med 2020 även Allsvenskan och Superettan i fotboll.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev