Discovery rekryterar från SVT

Marcus Törngren lämnar SVT för att bli redaktionschef för sporten på Discovery.

Marcus Törngren rekryteras till ny redaktionschef för sporten på Discovery och Eurosport. Närmast kommer han från SVT Sport där han arbetat som projektledare för bland annat fotbolls-VM i Ryssland, "Vinterstudion" och tre olycka olympiska spel.

Discovery stärker i och med rekryteringen upp på sporten inför Allsvenskan och Superettan 2020 samt sommar-OS i Tokyo i juli.

– Discovery Networks Sweden är ett intressant företag och jag känner mig både ödmjuk och taggad inför mitt nya uppdrag på sporten. Redaktionen har flera stora sportevenemang framöver och det ska bli grymt spännande att bygga och utveckla innehållet med teamet, säger Marcus Törngren, i ett pressmeddelande.

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery och Eurosport om rekryteringen:

– Marcus har som projektledare och redaktör under sin tid på SVT varit med och producerat några av de allra största evenemangen i världen och landet. Med Allsvenskan och OS 2020 i sikte kommer Marcus kunskap och erfarenhet vara guld värd för oss på Discovery och Eurosport. Marcus har dessutom digital kompetens vilket så klart är viktigt för vår digitala transformering.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-09-12 06.20Uppdaterad 2018-09-12 06.20

Ämnen i artikeln: