Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery rekryterar från Google

Publicerad: 17 augusti 2017, 06:49
Uppdaterad: 17 augusti 2017, 07:02

Karin Bonde lämnar Google för Discovery Networks. Foto: Press

Karin Bonde ska leda Discovery Networks digitala satsning i Norden.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Karin Bonde lämnar rollen som video solutions specialist på Google och kliver in i rollen som vice president digital nordics på Discovery Networks. Det innebär att hon blir högst ansvarig för affärsområdet digital underhållning i Sverige, Norge och Danmark.

– Vi är väldigt glada att hälsa Karin välkommen ombord. Karin har mycket stor erfarenhet av affärsutveckling och lanseringar av avancerade digitala plattformar och produkter. Hennes bakgrund från Google, Viasat/Viaplay och Schibsted gör henne till den perfekta kandidaten för det här jobbet. Hon kommer att ha en viktig roll på Discoverys digitala resa och i maximerandet av våra fantastiska underhållningsproduktioner på Dplay-plattformen, säger Henriette Zeuchner, tillträdande vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Karin Bondes uppgift blir att skapa fortsatt tillväxt över flera affärsmodeller och innehållstyper.

– Det är otroligt spännande tider för tv. Samtidigt som traditionell linjär-tv har en vikande trend, ser vi en fantastisk boom på den digitala sidan. Vi ska säkerställa att Discovery även fortsättningsvis erbjuder de attraktiva digitala tittarupplevelser och det engagerande innehåll som vår publik vill ha, säger Karin Bonde, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Möjligheten att få arbeta med Dplay på svensk och nordisk nivå är väldigt spännande, och jag känner att vi har allt som krävs för att lyckas. Det här är ett företag med en medfödd nyfikenhet, och med massor av fantastiska människor, och jag kan knappt vänta på att få sätta igång.

Karin Bonde tillträder sin nya tjänst den 22 augusti och kommer att ha Stockholm som bas. Hon går även in Discovery Networks Swedens ledningsgrupp.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.