Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery OS-samarbetar med Snapchat

Publicerad: 18 oktober 2017, 11:09
Uppdaterad: 18 oktober 2017, 11:20

Foto: Janne Naess

Ska presentera bakom kulisserna-material från OS-sändningarna till Snapchatanvändare.


Ämnen i artikeln:

DiscoverySnapchat

Med lite mer än 100 dagar till OS teckande Discovery i dag ett avtal med Snap Inc. Parterna ingår nu både ett annons- och innehållssamarbete för spelen i sydkoreanska Pyeongchang i februari 2018.

Ett Snapchat-team kommer arbeta med extramaterial från Discoverys OS-sändningar med målet att nå ut till en yngre målgrupp. En målgrupp som tv-huset uttryckt är ett mål att nå under OS.

Sammanlagt är det över 50 miljoner europeiska användare som genom användargenererade "Our Stories", samt "Publisher Stories", får möjligheten till bakom kulisserna-material med experter, aktiva och influencers vilka presenterar senaste nytt från spelen.

– Att kombinera vårt exklusiva OS-innehåll med Snapchats innovativa form och tilltal är väldigt spännande, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, i ett pressmeddelande.

Genom samarbetet kommer även Snapchats användare själva kunna skapa och dela med sig av OS-innehåll i sina egna kanaler genom tillgång till grafik, filter, animationer och ljud.

Överenskommelsen innebär också att Discoverys lokala försäljningsavdening i Europa hoppas kunna erbjuda kunder och varumärken att nå en yngre och mer digitala målgrupper via Snap Ad-paket.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DiscoverySnapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.