tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery och Nent förnyar avtal

Publicerad: 12 februari 2020, 08:29

”Början på ett framgångsrikt partnerdskap”, säger Discovery Sveriges vd Nicklas Norrby om avtalet med Nent. T.v. Nicklas Norrby, T.h. Jonas Gustafsson, vd för Viasat consumer Nordic. Foto: Discovery Sweden/ Janne Næss

Distributionsavtalet innebär att att svenska Viasatkunder får fortsatt tillgång till Discoverys kanaler.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryViaplay Group

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


 Discoverys kanaler har tidigare distribuerats till Viasats kunder via ett tredjepartsavtal. Genom det nya avtalet upprättas en direktrelation mellan Discovery och Viasat Consumer. Kanalerna som  Viasatkunderna fortsätter ha tillgång till är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Discovery Channel.

- Vi tror att den nya relationen med Nent Group för Viasat Consumer är början på ett framgångsrikt partnerskap och vi ser fram emot möjligheten att erbjuda Discoverys kanaler och strömningstjänsten Dplay till Viasat Consumers kunder i framtiden, säger Nicklas Norrby, vd på Discovery Sweden, i ett pressmeddelande.

Discovery äger exklusiva rättigheter till Allsvenskan, Superettan och de olympiska spelen till och med 2024.

– Vi vill erbjuda våra kunder det bästa utbudet av underhållning i Norden. Discovery är en viktig partner för oss och detta strategiska partnerskap säkerställer att våra kunder kan fortsätta njuta av ett brett innehållsutbud. Vi ser fram emot att samarbeta med Discovery under de kommande åren, kommenterar Jonas Gustafsson, vd för Viasat Consumer Nordic.

LÄS MER: Telenor och Discovery förnyar avtal 

LÄS MER: Nent kammar hem rättigheterna till Premier League 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev