Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Discovery och MTG kan slå ihop säljet

Publicerad: 23 November 2015, 08:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Mediejättarna vill slå ihop sina säljavdelningar för att utmana TV4.


Ämnen i artikeln:

MTGDiscovery Networks

Idag står det klart att konkurrenterna Discovery Networks Sweden och Modern Times Group (MTG) undertecknat en avsiktsförklaring om ett gemensamt bolag för försäljning av regionalt annonsutrymme i kanalerna TV3 och Kanal 5.

De båda företagen hoppas att på så sätt kunna utmana marknadsdominanten TV4-gruppen. 

– Produkten blir bättre genom en bredare räckvidd, och den blir också mer lättillgänglig. Syftet med ett gemensamt bolag skulle vara att erbjuda ett kraftfullt alternativ och samtidigt lägga mer fokus på annonsörerna; en ny spännande regional konstellation att möta våra kunder i, säger Jonas Sjögren, vd för Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande. Förhoppningen är att det nya bolaget får en mer effektiv produkt då tittarbasen blir bredare när båda kanalerna används.

– Att två aktörer slår ihop sina resurser för att erbjuda en mer effektiv och konkurrenskraftig produkt är en beprövad metod i andra branscher, men inte så vanlig i mediebranschen. Vi är snabbt på väg mot ett läge där vi bara har en enda aktör kvar på marknaden. Ett gemensamt bolag för regional försäljning är en konstruktiv väg framåt för att undvika det, samtidigt som det ger oss utrymme att bli betydligt mer framåtlutade, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige och EVP Modern Times Group, i samma pressmeddelande.

Avsikten är att det nya bolaget samägs av MTG och Discovery Networks med 50 procent vardera. VD och styrelseordförande utses av parterna gemensamt.

All verksamhet fortsätter att bedrivas precis som idag fram till att det eventuella nya bolaget är i drift.

Dagens Media har varit i kontakt med Dan Panas, presschef för Discovery Networks Sweden, som meddelar att ingen av parterna vill kommentera beslutet ytterligare.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGDiscovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.