Discovery Networks utökar sitt utbud

2016-08-04 10:17  
Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks gläds över att bli avsändare för sammanlagt fyra olika Gran Slam-turneringar. Foto: Press

Köper sändningsrättigheter för Wimbledontennisen från och med 2017.

Enligt ett nytt avtal mellan All England Club kommer Discovery Networks och Europsport från och med nästa år sända Wimbledonmatcherna.

Eurosport direktsänder sedan tidigare även tre andra Grand Slam-turneringar – Australian Open, US Open och Franska öppna.

– Det är helt underbart! Tennis är en del av Eurosports DNA och nu blir vi stolta avsändare av samtliga fyra Grand Slam-turneringar. Dessutom har vi redan ett extremt kompetent tennisteam med bland andra kommentatorn Maria Strandlund-Tomsvik, experten Tomas Enqvist och programledaren Karin Frick, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sverige i ett pressmeddelande.

Det utökade avtalet gäller i tre år och omfattar både linjära och digitala sändningsrättigheter i Sverige och i ytterligare 24 europeiska länder.

– Vårt utökade avtal med Wimbledon innebär att vi nu kan visa samtliga fyra Grand Slam-turneringar i 25 länder, vilket gör oss till Grand Slam-tennisens verkliga hem i Europa. Vi bygger ett långsiktigt partnerskap med All England Club, vilket stärker Eurosports strategi att säkra premiuminnehåll och göra det tillgängligt för tittarna på alla plattformar, säger Peter Hutton, vd för Eurosport i en kommentar.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt