Discovery Networks utökar sitt utbud

Köper sändningsrättigheter för Wimbledontennisen från och med 2017.

Enligt ett nytt avtal mellan All England Club kommer Discovery Networks och Europsport från och med nästa år sända Wimbledonmatcherna.

Eurosport direktsänder sedan tidigare även tre andra Grand Slam-turneringar – Australian Open, US Open och Franska öppna.

– Det är helt underbart! Tennis är en del av Eurosports DNA och nu blir vi stolta avsändare av samtliga fyra Grand Slam-turneringar. Dessutom har vi redan ett extremt kompetent tennisteam med bland andra kommentatorn Maria Strandlund-Tomsvik, experten Tomas Enqvist och programledaren Karin Frick, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sverige i ett pressmeddelande.

Det utökade avtalet gäller i tre år och omfattar både linjära och digitala sändningsrättigheter i Sverige och i ytterligare 24 europeiska länder.

– Vårt utökade avtal med Wimbledon innebär att vi nu kan visa samtliga fyra Grand Slam-turneringar i 25 länder, vilket gör oss till Grand Slam-tennisens verkliga hem i Europa. Vi bygger ett långsiktigt partnerskap med All England Club, vilket stärker Eurosports strategi att säkra premiuminnehåll och göra det tillgängligt för tittarna på alla plattformar, säger Peter Hutton, vd för Eurosport i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2016-08-04 08.17Uppdaterad 2016-08-04 08.22

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: