Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Discovery Networks Sweden kapar 30 tjänster – flera chefer får gå

Publicerad: 3 Maj 2017, 12:14
Uppdaterad: 4 Maj 2017, 08:18

Discovery Networks Sweden kapar 30 tjänster – däribland vissa chefspositioner. Foto: Janne Naess

UPPDATERAD. I samband med att Discovery Networks Sweden genomgår en transformation ska 30 tjänster bort. "Befinner oss i en känslig process".


Ämnen i artikeln:

Discovery

Discovery Networks Sweden genomför förändringar i sin organisation.

– Vi fortsätter att förändra och utveckla vår verksamhet för att framtidssäkra den på en mediamarknad i snabb förändring. Därför har vi nu föreslagit vissa förändringar av organisationen för att ytterligare vässa, effektivisera och fokusera kraften i verksamheten. Syftet är att säkra fortsatta starka satsningar på tillväxtområden som svenskproducerad underhållning, stora sporträttigheter och digitala plattformar och tjänster. Den här förändringen betyder beklagligt nog också att medarbetare måste lämna oss, säger Tomas Janson, operativ chef, Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Totalt berörs omkring 30 tjänster på Discovery Networks Sweden i den föreslagna organisationsförändring. Nyheten presenterades på ett informationsmöte för de anställda idag.

– Det här är en omfattande process, men det är också absolut nödvändigt att vi fortsätter vår transformation för att säkerställa vår starka position inom kommersiell tv även i framtiden, säger Tomas Janson, i ett pressmeddelande.

Discovery Networks Swedens, kommunikations- och pr-direktör, Dan Panas är sparsam med sina kommentarer när Dagens Media når honom.

– Kollektivavtalsslutande fackförbund är informerade om de planerade förändringarna och vi har en löpande dialog med dem och med berörda medarbetare, säger han och fortsätter:

– Vi befinner oss i en känslig process just nu och vårt fokus ligger helt och hållet på interna behov och på de berörda medarbetarna.

Exakt vilka tjänster det är som försvinner vill Dan Panas inte uttala sig om.

Enligt uppgifter till Dagens Media rör det sig bland annat om kapningar bland Discovery Networks Swedens chefspositioner.

Anledningen ska vara att vissa funktioner på lokal nivå kommer tas bort som följd av att man centraliserar vissa funktioner och ökar samarbetet med den nordiska marknaden. Exakt vad det är för typ av funktioner som ska tas bort vill Dagens Medias källa inte gå in på.

I samband med att man strukturerar om och centraliserar vissa funktioner finns det därför planer på att kapa vissa tjänster, däribland vissa chefspositioner.

Dagens Media har sökt Unionen som är det fackförbund som främst berörs av varslet. De hälsar att de ännu inte kan kommentera, då man är mitt inne i förhandlingar. 

I slutet av april meddelade även TV4 att man kapar hela 90 tjänster. Casten Almqvist, Bonnier Broadcastings vd, sa då till Dagens Media att sparpaketet är en strategi för att "ligga två steg före snarare än ett".

Discovery Network Swedens retorik är snarlik när Tomas Janson, operativ chef, i sin kommentar säger att man "fortsätter att förändra och utveckla vår verksamhet för att framtidssäkra den på en mediamarknad i snabb förändring."

Discovery Networks har under de senaste åren köpt riktigt tunga och dyra rättigheter till bland annat OS. Rättigheterna sträcker sig under åren 2018–2024 och affären gick loss på 1,3 miljarder euro.

Tidigare i vår stod den även klart att Discovery Networks Sweden köper rättigheterna för Allsvenskan – ett avtal värt hela 3 miljarder kronor.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.