tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery Inc ökar vinsten

Publicerad: 28 februari 2020, 07:03

Discovery Networks lokaler i Stockholm.

Foto: Janne Næss

Amerikanska Discovery ökar rörelseresultatet med drygt 55 procent.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros Discovery

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Börsnoterade Discovery Inc redovisar en omsättning för helåret 2019 på 11,1 (10,6) miljarder dollar. Rörelseresultatet ökar med hela 55 procent till 3 miljarder dollar.

Affärsområdet International networks, där svenska Discovery Networks ingår, omsätter 4 miljarder dollar, vilket är en minskning på 3 procent jämfört med 2018.

Något rörelseresultat redovisas inte.

Svenska Discovery särredovisas inte i rapporten, men Discoverys vd David Zaslav nämnde både Sverige och Norden i sin presentation på årsstämman.

– Vi kommer att vara mer offensiva på utvalda marknader, speciellt där konsolideringen av tv-distributörer innebär att vi måste pusha tydligare för att få ut fullt värde av vår starka innehållsportfölj. Ett exempel på en sådan marknad där detta äger rum är Danmark, där vi på ett tydligt och kraftfullt sätt satsat på vår OTT-tjänst Dplay, sade han och fortsatte:

– Ett annat exempel är Sverige där Dplay är den enda plats där du kan se Allsvenskans samtliga 240 matcher. Lokal underhållning och sport är en fantastisk och vägvinnande kombination och en av anledningarna till att Dplay fortsätter att vara den snabbast växande SVOD-tjänsten i Norden.

LÄS ÄVEN: Brakförlust för Discovery Sverige

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev