torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery hyllar sin stjärna Adam Alsing: ”Han har betytt enormt mycket för oss”

Publicerad: 17 april 2020, 05:30

Vid tre tillfällen under torsdagskvällen sände Kanal 5 en stilla hyllningsminut för Adam Alsing: ”Vi har förlorat en otroligt älskad vän och kollega”, säger innehållsdirektören Axel Eriksson. Foto: Discovery Sweden

Kanal 5 sände i går en hyllning till Adam Alsing. För Dagens Media berättar innehållsdirektören Axel Eriksson om saknaden. ”Att Adam inte ska finnas bland oss längre är fruktansvärt svårt att greppa”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingWarner Bros DiscoveryCoronaviruset

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Den 15 april dog den folkkäre programledaren Adam Alsing i sviterna av covid-19.

Sedan dess har hyllningar från vänner, kolleger och arbetsgivare flödat i sociala medier och tidningsspalter. 

LÄS OCKSÅ: Mediesverige sörjer Adam Alsing 

NRJ Morgon, som Adam Alsing programledde, pausas tills vidare, och personalen på radiokanalen erbjuds krisstöd. Den 16 april hedrade NRJ sin saknade kollega med en tyst minut.

– Adam var en otroligt duktig radiopersonlighet. Han var dessutom precis så varm och omtänksam som kollega som han var i etern. Det är en enorm saknad för oss alla och våra tankar är med familjen och de närmaste, sade Richard Mazeret, vd på NRJ Group, till Dagens Media i går.

Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery. Foto: Ninna Bengtsson

Även Kanal 5 hyllade i går sin bortgångne kollega. Vid tre tillfällen under torsdagskvällen sände tv-huset en stilla hyllningsminut för Adam Alsing, som inledde sitt samarbete med tv-huset redan på 90-talet – med kultprogrammet ”Måndagsklubben”.

”Vi har förlorat en otroligt älskad vän och kollega. Att Adam inte ska finnas bland oss längre är fruktansvärt svårt att greppa.”

I ett mejl till Dagens Media beskriver Discoverys innehållsdirektör Axel Eriksson, saknaden efter vännen och kollegan Adam Alsing:

”Det är ett väldigt väldigt sorgligt besked och alla våra tankar går till Adams familj och anhöriga. Vi har förlorat en otroligt älskad vän och kollega. Att Adam inte ska finnas bland oss längre är fruktansvärt svårt att greppa. Adam har betytt enormt mycket för mig personligen, för oss på Discovery som mediehus, och för oss som industri. Det var alltid genuint roligt att prata och umgås med Adam. Jag kommer sakna hans värme, hans humor, hans intelligens och och hans oändliga nyfikenhet för både människor och tv. Han hade sett nästan allt, och hans iakttagelser var knivskarpa och hans tankar kloka. Det var väldigt kul att prata både jobb och livet med Adam. Han var väldigt omtänksam och snäll. En ofantligt fin och varm person som lämnar ett stort tomrum efter sig. Jag saknar honom mycket”.

Speedwaylegendaren Tony Rickardsson, Adam Alsing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo i ”Top gear”. Foto: Kanal 5/Discovery Networks

Adam Alsing hade när han gick bort, precis spelat in första säsongen av bilprogrammet ”Top gear Sverige” med tidigare speedwayproffset Tony Rickardsson och artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo för Kanal 5. 

LÄS OCKSÅ: ”Precis så varm och omtänksam som i etern” 

Om tv-huset kommer att sända programmet är fortfarande oklart. Discoverys kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist sade till Dagens Media i går att det inte är ”rätt tid att prata om hur vi ska göra med programmet”.

– Vi vill sätta oss med alla berörda parter, produktionsbolag och andra inblandade, och prata om hur vi ska göra. Så vi får återkomma när vi har besked om det, sade Daniel Lagerqvist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev