torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery hittar Nordenchef hos HBO

Publicerad: 7 juni 2022, 07:45

Christina Sulebakk blir Nordenchef för Warner Bros Discovery Foto: Press

HBO Max Christina Sulebakk blir Nordenchef för Warner Bros Discovery.

Ämnen i artikeln:

Redaktionens valHBO MaxWarner Bros DiscoveryWarner Bros

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Christina Sulebakk har de senaste två åren varit Europachef för HBO Max. Innan dess hade hon bland annat flera ledande roller inom Warner Media.

Men nu går hon in som nordisk general manager för Warner Bros Discovery. Därmed får hon ansvar för alla bolagets tjänster och kanaler, som på den svenska marknaden bland annat inkluderar Kanal 5, Discovery Plus och HBO Max.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Warner Bros Discovery i Norden tillsammans med ett talangfullt team på de lokala marknaderna. Vi har en stor innehållsportfölj som underhåller en stor publik, och med tillgänglighet på alla skärmar har vi en fantastisk möjlighet att möta tittarna där de befinner sig och jag kan knappt bärga mig med att komma igång och bygga vidare på den starka grund vi redan har, säger Christina Sulebakk, i ett pressmeddelande.

Hon ska till en början rapportera till James Gibbons, general manager för UK och som även lett den nordiska verksamheten sedan 2020, som i slutet av året går över till en ny roll i APAC. Därefter rapporterar Christina Sulebakk till Priya Dogra, vd EMEA, exklusive Polen.

I april i år slutfördes sammanslagningen av Warner Media och Discovery, ett år efter att affären aviserades. Sedan dess har bolaget bland annat bytt namn till Warner Bros Discovery.

LÄS ÄVEN:
Discovery Plus lanserar hybridlösning: ”Vi ser ett behov av en lägre prispunkt”
Då slås HBO Max och Discovery Plus ihop
Streamingmarknaden växer så det knakar – Dagens Media tecknar bilden över utvecklingen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev