Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Discovery gör svenskt motorprogram

Publicerad: 25 november 2011, 12:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Discovery fortsätter att satsa på svenska lokalproduktioner. På måndag visas en svensk version av den brittiska motorserien Wheeler Dealer.


Efter ”Made in Sweden” och ”Min mans bröllop” satsar Discovery nu på ytterligare en svensk lokalproduktion. Ett svenskt avsnitt av motorserien Wheeler Dealer, producerat av Freemantle, kommer att sändas på måndag.

– Det är ett format som funnits på kanalen länge och som är väldigt populärt, säger Christian Mörner, Sverigechef för Discovery Networks.

Programidén går ut på att försöka bevara en gammal bilklassiker. I det svenska avsnittet ska bilhandlaren Kenneth Tonef, känd från Motorjournalen, och mekanikern Jimmy Kyrk försöka renovera en Ford Mustang från 60-talet som inte körts på trettio år.

– Vi har haft en bra dialog med tittarna i år och märkt en stor efterfrågan för lokala versioner. Eftersom motorgenren är väldigt populär bland våra tittare så kändes Wheeler Dealer som rätt program att satsa på, säger Christian Mörner.

Kommer det att bli fler än ett avsnitt?

– Det får vi se. Nu gör vi ett avsnitt nu så får vi se vad som händer sen, säger han.

Hur viktigt är det med svenska produktioner?

– För oss är det en jättestor grej. Men samtidigt är Discovery en internationell kanal, så det kommer inte att bli allt för många svenska versioner.

Erik Strömberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.