fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery byter försäljningsdirektör

Publicerad: 9 mars 2022, 12:26

Niklas Lindberg tar över som försäljningsdirektör på Disocvery efter Fredrik Edberg. Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Discovery Networks försäljningsdirektör Fredrik Edberg lämnar bolaget.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros Discovery

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Fredrik Edberg har varit på Discovery sedan 2018 och de senaste 1,5 åren haft rollen som försäljningsdirektör. Under våren lämnar han Discovery för ett annat jobb.

Istället utses Niklas Lindberg till ny försäljningsdirektör. Han har arbetat på Discovery Sverige och SBS i 16 år, och kommer närmast från rollen som försäljningschef.

– Vi har gjort en otrolig resa genom åren med otaliga lyckade lokala satsningar både inom underhållning och attraktiva sporträttigheter som vi har förvärvat. Inte minst har vi levererat två olympiska spel inom loppet av sju månader. Jag ser verkligen fram emot att få möjligheten att fortsätta driva vårt arbete framåt, tillsammans med ett enormt kompetent och etablerat sälj-team, säger Niklas Lindberg i ett pressmeddelande.

Niklas Lindberg ska rapportera till Kasper Kryger, SVP Sales Nordics.

– Niklas Lindberg har varit på Discovery i många år och det känns väldigt tryggt att han nu kommer att ta över ansvaret för hela försäljningsavdelningen i Sverige. Niklas kommer att ha en betydande roll i vårt fortsatta arbete som en av de ledande aktörerna på marknaden, säger Sanny Ekstrand, Sverigechef på Discovery, i pressmeddelandet. 

Dagens Media har sökt Fredrik Edberg. Han återkommer senare via sms och skriver att han varken får prata om sitt nuvarande jobb eller det kommande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev