Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Discovery bygger OS-hus

Publicerad: 25 oktober 2017, 15:00
Uppdaterad: 26 oktober 2017, 06:53

"Sweden Arena" blir hemvist för presskonferenser, events och internationella och svenska gäster under OS 2018.


OS-nationer har sedan flera spel tillbaka byggt sina egna OS-hus. För första gången satsar nu ett svenskt kanalhus på eget uppförande. Under OS i sydkoreanska Pyeongchang i februari nästa år har Discovery, tillsammans med Scania och Sveriges olympiska kommitté (SOK), tagit beslutet att bygga upp "Sweden Arena".

Huset, som kommer ligga intill backarna för spelens alpina teknikgrenar, är tänkt som samlingspunkt för svenska presskonferenser, events och såväl svenska som internationella gäster.

– Vi storsatsar på de olympiska spelen och ett samarbete med SOK på plats i Peyongchang känns väldigt spännande. I Sweden Arena kommer vi att ha en livestudio där vi livesänder samtliga presskonferenser, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, till Dagens Media.

"Sweden Arena" har exempelvis varit i Sotji och Rio under tidigare OS samt på Bermuda under Americas Cup i segling. Huset som byggs upp återanvänds för att minska miljöpåverkan och kommer plockas ner efter OS för att användas för framtida event.

– Eurosport är "Home of the Olympics" i Sverige och vi vill nu skapa ett "Home of Sweden" på plats i Pyeongchang som kan bli en naturlig samlingsplats för fans, aktiva, våra partners och inte minst våra egna sändningar och aktiviteter, säger Henriette Zeuchner.

Efter en lång tradition av OS i SVT tog MTG över stafettpinnen inför vinterspelen 2014. Nu är det nästan bara 100 dagar till nästa spel, och den här gången är det Discovery som ska underhålla svenska folket i tv-soffan från 2018 till och med OS i Paris 2024.

Läs en lång intervju med Henriette Zeuchner i  nummer 19 av Dagens Medias magasin – ute nu.

På "Mediedagen" imorgon kan du höra mer om Discoverys plan för OS. Om du inte har biljett till "Mediedagen" är du ändå välkommen till minglet efteråt. Anmäl dig här.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.