Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Diamant Salihu lämnar Expressen för SVT

Publicerad: 27 Juni 2017, 08:27
Uppdaterad: 27 Juni 2017, 11:56

Diamant Salihu. Bild: SVT

Diamant Salihu blir reporter på Riksnyheterna i SVT. "Jag ser fram emot att fortsätta avslöja", säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSVT

Diamant Salihu har under många år varit reporter på Expressen och bland annat bidragit till flera stora granskningar och reportage. Särskilt har han utmärkt sig för sin inriktning mot kriminal- och samhällsjournalistik, och det är också detta område som han kommer att fortsätta ha som tyngdpunkt på SVT:s riksnyheter.

– Jag har jobbat elva år på Expressen och varit allt från nattreporter, utrikeskorre, krönikör och rapporterat från krig och andra svåra situationer. Därför har det varit så svårt att hoppa på andra alternativ som kommit upp under åren för att jag verkligen har älskat mitt jobb på Expressen och mina kolleger här. Men nu fick jag möjlighet att jobba med samhällsjournalistik på SVT, säger Diamant Salihu till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Även om det är vemodigt är det ett erbjudande som är svårt att tacka nej till. Det ska bli spännande att utmanas och lära sig massa nytt i ett mediehus som besitter sån enorm kompetens och har en stark lokal och internationell närvaro. Jag ser fram emot att fortsätta avslöja, beröra och uppröra på SVT.

Tjänsten som reporter på Riksnyheterna tillträder han den 1 september.

– Diamant Salihu är en mycket skicklig, drivande och modig reporter som kommer att bli en lysande förstärkning av Riksnyheterna, säger Charlotta Friborg, tillträdande programchef för SVT:s Riksnyheter, i ett uttalande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.