Di tv värvar Jon Åsberg och Sölvi Torvik

2017-06-19 15:09  
Di tv har rekryterat två nya medarbetare i Jon Åsberg och Sölvi Torvik.

Jon Åsberg och Sölvi Torvik lämnar sina nuvarande jobb för nya uppdrag på ekonomi-tv-kanalen.

Di tv, som är Dagens industris och Expressens ekonomi-tv-samarbete, har rekryterat två nya medarbetare.

Jon Åsberg – som har varit chefredaktör för såväl Finanstidningen som Affärsvärlden och närmast kommer från Handelsbankens webb-tv-kanal EFN – blir en av kanalens programledare och profiler.

Sölvi Torvik, som har en nära 15-årig bakgrund på Dagens industri i olika roller, men som idag arbetar med eventverksamheten på danska affärstidningen Börsen, går in som affärs- och produktchef.

– Det gick inte att tacka nej till erbjudandet att få vara med och lansera en helt ny form av ekonomi-tv i Sverige. Här finns kombinationen av klassiskt tablåtänk och ekonomiprogram hela dagen, med de oändliga möjligheter som tv via internet ger. Och tillgången till landets största, bredaste och djupaste ekonomiredaktion ger projektet. Den borgar för kvalitet, säger Jon Åsberg, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser stora möjligheter för Dagens industri att i samarbete med Expressen tv att bygga en ny plattform, Di tv, som breddar verksamheten, stärker varumärket och skapar nya intäkter. Som ledande affärsmedia i Sverige är Dagens industris varumärke och organisation som klippt och skuren för att skapa den ledande tv-kanalen för affärsinformation på marknaden, säger hans nya kollega Sölvi Torvik.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt