Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Di och Expressen i samarbete med Swedavia

Publicerad: 20 Juni 2017, 08:19
Uppdaterad: 20 Juni 2017, 08:27

I sommar börjar Expressen tv och Di tv att sända nyheter på Swedavias flygplatser.

Di tv och Expressen tv kommer från och med i sommar att visas på nio flygplatser runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

Expressen TVDagens Industri

Samarbetet innebär, enligt ett pressmeddelande, att 40 miljoner passagerare kommer att kunna se mediebolagens nyhets-tv på Swedavias flygplatser.

Nyheterna kommer att visas på 132 videoskärmar runt om i terminaler och gater. Dagens industri kommer att stå för affärsnyheterna, medan Expressen kommer att leverera allmäna nyheter, sport, nöje och väder.

– Vår publik reser mycket, både privat och i sin jobbvardag, och har ett behov av att alltid vara uppdaterade och pålästa. Det känns som en självklarhet att Di tv ska finnas där affärsresenärer finns och vi ser mycket fram mot samarbetet med Swedavia, säger Lotta Edling, chefredaktör för Dagens industri, i en kommentar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tillägger:

– De flesta resenärer tillbringar en till två timmar på flygplatsen före avgång då blir Expressen TV en del av upplevelsen. Vi sänder direkt 18 timmar per dygn, samarbetar med alla från CNN till C More och kommer att hålla flygplatsbesökarna informerade.

Kjell-Åke Westin är flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

– Det här blir en mycket bra service för alla resenärer, inte minst när de väntar på sina avgångar vid gate. Genom samarbetet kommer våra resenärer enkelt kunna följa vad som händer i Sverige och världen, säger han om samarbetet.

Di tv och Expressen tv kommer att börja distrubueras på flygplatserna från och med 1 juli. De aktuella flygplatserna inkluderar Arlanda, Göteborg Landvetter, Malmö, Åre Östersund, Kiruna, Luleå, Ronneby, Umeå och Visby airport.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen TVDagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.