Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Det kommer beröra väldigt mycket"

Publicerad: 4 April 2011, 11:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:14

Fredrik Wikingsson, Peter Jöback och Jonas Gardell. Det är tre av kändisarna som ska medverka i nya TV3-programmet "Det blir bättre", som är ett samarbete med Rädda barnen.


Ämnen i artikeln:

Rädda BarnenTV3

Som dagensmedia.se tidigare berättat ska TV3 lansera ett nytt program som inspirerats av den amerikanske politikern Joel Burns tal efter en rad självmord bland unga homo- och transsexuella.

Programmet, som döpts till "Det blir bättre", ska visa hur svåra övergrepp präglar en människas liv, men också ge hopp till de som utsatts. I programmet berättar flera kändisar om sina upplevelser av olika övergrepp.

– Hela idén går ut på att frambringa hopp för ungdomar och då tycker vi att det här är ett jättebra sätt att nå ut, säger Lousie Gauffin, marknads- och insamlingschef på Rädda barnen.

Idén kommer från produktionsbolaget Meter och programmet kommer sändas på söndagar klockan 21.00. Bakgrunden till samarbetet är att Rädda barnen vill öka kännedomen om sin svenska verksamhet.

Premiären är nu på söndag den 17 april och Louise Gauffin hoppas att programmet ska locka både barn och vuxna.

– Minnen kommer att väckas till liv och vi tror att programmet kommer beröra väldigt mycket.

Samtidigt som programmet sänds kommer också flera kända svenskar uppmana tittarna att bli månadsgivare hos Rädda barnen. Medverkar gör bland annat Fredrik Wikingsson och Adam Tensta.

Efter programmet kommer man också att kunna chatta med Rädda barnens terapeuter.

Kommer ni att göra något liknande om det här programmet blir lyckat?

– Blir det här lyckat är planen att det ska bli ett flerårigt projekt. Programmet har alla förutsättningar eftersom grundidén är så stark. Nu har vi dessutom breddat det så att det berör ungdomar i alla situationer.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Rädda BarnenTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.