Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Det här är riktiga ladies"

Publicerad: 4 November 2010, 13:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Hollywood, New York, Skåne - nu hakar TV4 Plus på med Östermalmsdamer. Ett Facebook-test ska locka tittare till kvällens premiär.


Ämnen i artikeln:

Svenska HollywoodfruarTV4 PlusFacebook

Svenska, danska, och norska Hollywoodfruar, "New York-fruar", "Skånefruar" och nu "Ladies på Östermalm". Anna Ankas tronföljare flockas i kanalerna.

Men att svenskarna skulle vara övermätta på medelålders kvinnor som lever lyxliv är inget som oroar Anton Glanzelius, programchef för TV4 Plus.

– Det visar sig gång på gång att karaktärsreality fungerar väldigt bra. Men det är klart, är inte karaktärerna tillräckligt roliga och historierna tillräckligt starka så håller det inte, säger han till dagensmedia.se.

Han menar att "Ladies på Östermalm" särskiljer sig från de andra produktionerna just för att Tone Oppenstam, Gaby Borglund och Grete Qviberg som medverkar i programmet inte är några fruar.

– Det finns nog inga kvinnor i svensk tv som har bättre kroppshållning än de här damerna. Det här är ladies på riktigt och de var de redan när vi kom för att filma.

Enligt Anton Glanzelius är de tre kvinnorna ointresserade av humoristiska oneliners och heta skandaler.

– De lever det flotta livet med stil och klass. Det var först när vi gjorde klart att vi inte ville göra ett nytt Hollywoodfruar som de kände sig trygga att vara med i programmet.

Så det är ingen som är ute efter att bli den nya Anna Anka?

– Nej, inte enligt vad de själva säger.

"Ladies på Östermalm" marknadsförs bland annat på Facebook där man kan göra ett test för att se vilken typ av lady man är. Idén föddes på fyrans kommunikationsavdelning.

– Vi tycker att det är roligt att vara lite lekfulla och samtidigt få det genomslag som Facebook kan ge.

Har du själv gjort testet?

– Ja, jag blev väl den klassiska, lite greveaktiga karaktären. Jag vet inte om det stämmer men vem vet. Jag blev lite smickrad.

TV4 har köpt in åtta avsnitt av "Ladies på Östermalm". Serien produceras av Strix.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.