Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Det blir svårt för honom att ha kläderna på sig i rutan"

Publicerad: 16 Februari 2011, 10:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Klädmärket Selected Homme gör stort nummer av att artisten Eric Saade bär deras kläder i Melodifestivalen. Något som irriterar SVT:s projektledare Thomas Hall.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Det danska klädmärket Selected Homme skickade på onsdagen ut ett pressmeddelande om att artisten Eric Saade ska bära deras kläder i direktsändning under Melodifestivalen i SVT.

Projektledaren Thomas Hall är inte glad - och överväger att tvinga artisten att byta kläder.

– Nu måste jag erkänna att jag inte sett de slutliga scenkläderna som Eric kommer att ha på sig. Men om det stämmer blir det svårt för honom att ha de kläderna på sig i rutan, säger han till dagensmedia.se.

Reklamkupper i Melodifestivalen är ingenting nytt. Fjolårets vinnare Anna Bergendahl uppträdde under deltävlingarna i ett par röda Converse-skor. SVT, som har hårda regler kring varumärkesexponering, valde då att inte filma hennes fötter.

Selected Homme skulle alltså kunna få problem om deras logga syns i rutan.

– Vi har inga problem med det så länge det inte syns någon logga i bild men nu är det snarare klädmärket som gör det till en grej. Om andra går ut och pratar om kläderna på ett sätt så det blir kommersiellt gynnande får vi se över det, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen.

Vad kommer ni att göra för att undvika otillbörlig reklam i det här fallet?

– Någon diskvalificering har jag svårt att se att det skulle bli tal om utan vi får i så fall ta ett snack med de inblandade om hur vi löser det här.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.