Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Det är som att vänta på en bebis som ska födas"

Publicerad: 22 december 2014, 12:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Tre frågor till Charlotta Beigren, produktionschef på Mexico Media, som i januari är med och släpper den omtalade filmen "Trevligt Folk" om det somaliska landslaget i bandy.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Hur står det till med premiärnerverna?

– De är bra! Vi ser fram emot det. Arbetet med den här filmen har pågått väldigt länge så det är bara härligt. Det är som att vänta på en bebis som ska födas. Det är fantastiskt roligt och samtidigt mycket angeläget.

Storyn har fått en enormt genomslag internationellt. Men tycker du att den har fått den uppmärksamhetden förtjänat på hemmaplan?

– Jo, jag tycker nog ändå det. När själva nyheten om att Patrik Andersson skulle starta det här laget var det mycket skriverier. Storyn är så otroligt unik så jag vet att det fanns många produktionsbolag som ville göra något på den, även kvällstidningarna. Sedan har det gått lite upp och ner. Pelle Fosshaugs inblandning har gett stor publictetet, och så klart själva bandy-vm.

– Men vi tror att det blir ännu mer publicitet här hemma nu så klart. Det finns en stor nyfikenhet, alla har inte koll på storyn.

Vad kommer du att minnas starkast från projektet när allt är över?

– Det är kanske inte jag rätt person att svara på egentligen. Men jag vet att Filip och Fredrik har väldigt starka minnen från hela resan. De vurmar för alla grabbar som är med i laget och har verkligen utvecklat en relation med dem. Även regissören Karin af Klintberg har blivit väldigt tagen av hur stark hitorien blev. Jag tror att man kommer minnas människorna mycket. Man trodde kanske att det var själva händelsen som skulle ge wow-faktorn, men istället blev det personerna bakom som bidrog med den.

"Trevligt Folk" har biopremiär den 28 januari. Filmen har producerats av Thelma/Louise, Mexico Media och Kanal 5.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev