De utser Kristallen-vinnarna 2017

2017-08-09 12:02  
De bestämmer vilka som vinner Kristallen 2017.

Ett nytt jurysystem innebär att en fristående vinnarjury i år utser Kristallen-galans vinnare.

Juryn som ska bestämma vilka som får gå hem med Kristallen-statyetterna i samband med galan den 1 september är nu utsedd.

De som fått uppdraget är förutom juryns ordförande, Natur och kulturs vd Eva Swartz Grimaldi, regissören Hannes Holm, journalisten Kristin Lundell, American Idol-producenten Per Blankens, chefredaktören Cissi Elwin, Splays vd Vigor Sörman, samt producenten Nathanel Goldman.

Tidigare år har juryn bestått av representanter från Kristallen-stiftelsens grundare, det vill säga SVT, TV4gruppen, MTG, Discovery, UR och Producentföreningen. För att "ytterligare öka prestigen" samt "prisets tyngd" har styrelsen i år beslutat att utveckla systemet inför galan, framgår det av ett pressmeddelande.

Inför årets event kommer en nomineringsjury, lik den som varit tidigare, att utse fem nominerade bidrag i respektive priskategori. Därefter beslutar den oberoende vinnarjuryn vem som ska ta hem utmärkelsen i varje kategori.

– Med detta ökar prestigen och värdet i Kristallen. Ledamöternas bredare bakgrund kommer berika och fördjupa juryarbetet och tillföra ytterligare perspektiv på årets svenska TV-produktion, säger Kristallens ordförande Anders Knave i en kommentar.

Kristallen-galan sänds i SVT. Årets konferencier är Kattis Ahlström.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt