Gå direkt till textinnehållet

De tar plats i MTG:s nya ledningsgrupp

Johan Levinsson och Peter Nørrelund.

Peter Nørrelund och Johan Levinsson till MTG:s nya ledningsgrupp.

När fusionen med danska TDC tidigare i år gick i stöpet beslutade sig MTG för att  dela upp bolaget i två. Resultatet blev MTG och Nordic Entertainment Group.

Dagens Media har tidigare berättat om den nya ledningen för Nordic Entertainment Group, och idag presenteras två namn som tar plats i den nya ledningsgruppen för MTG. Ytterligare utnämningar till ledningsgruppen kommer att meddelas framöver.

Peter Nørrelund tar plats i MTG:s koncernledning som EVP och chef för produktuveckling och incubation samt blir co-ceo för Dreamhack.

Han är för närvarande vice vd och vd för MTG Sport och fortsätter att vara rådgivare till Nordic Entertainment Groups vd och koncernchef, med fokus på bolagets portfölj av sporträttigheter.

Peter Nørrelund tillträder sin nya position på MTG från och med den 1 juli 2018 och sin nya position som co-ceo för Dreamhack med omedelbar verkan.

Även Johan Levinsson tar plats i ledningsgruppen. Han har för närvarande en roll som Head of Legal – M&A and Corporate Legal Affairs på MTG.

Johan Levinsson tillträder sin nya position från och med den 1 juli 2018.

Som tidigare meddelats kommer Jørgen Madsen Lindemann vara vd och koncernchef för MTG efter den föreslagna uppdelningen av bolaget och Maria Redin bolagets finanschef.

– Både Peter Nørrelund och Johan Levinsson har haft nyckelroller i arbetet med att utveckla MTG och bolagets position som en ledande global digital underhållningskoncern. Deras erfarenhet och stora engagemang är avgörande när vi utvecklar och expanderar vår portfölj av snabbväxande globala digitala bolag inom esport, online-spel och digitalt videoinnehåll, säger Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2018-05-16 08.10Uppdaterad 2018-05-18 06.00

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: