Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

De tar plats i C Mores Champions League-studio

Publicerad: 31 augusti 2021, 08:58

Här är några av de som kommer att utgöra Telias och C Mores Champions League-lag.

Foto: Magnus Ragnvid/C More

Den 14 september drar UEFA Champions League i gång. Nu presenterar Telia och C More som har sändningsrättigheterna sin personalstyrka.


Ämnen i artikeln:

CMoreTeliaChampions LeagueViaplay Group

Efter stora spekulationer kunde Dagens Media i april 2020 avslöja att Telia köpt de eftertraktade rättigheterna till Champions League vilka länge hade tillhört Nent Group. Drygt en månad senare bekräftades uppgifterna av Telia och TV4.

I en intervju med Dagens Media i samband med att Nent tappat rättigheterna uttryckte vd Anders Jensen ett missnöje över att UEFA inte flyttat fram budgivningen med anledning av coronakrisen.

– Med det sagt så tror jag inte att utfallet hade blivit annorlunda. Vi har gjort detta så som vi skulle ha gjort det under normala omständigheter. Principen är att man ska lägga fokus på rätt saker när det är kris. Där har viljan att säkerställa stora pengar hos UEFA varit för stor, sade han.

LÄS OCKSÅ: Nent: ”Cyniskt och olämpligt av UEFA att genomföra budgivningen”

Telias rätt att sända fotbollen gäller från och med hösten 2021 och i tre år framåt i både Sverige som Finland. I juni i år stod det klart att klubblagsturneringen förpackas i paketet ”All sport från Telia, Cmore och Viaplay” som ligger på 499 kronor i månaden för Telias kunder. Utöver det ingår det i Telia Play Sport (299 kronor i månaden), C More Plus (299 kronor i månaden via Telia Play eller C Mores app) samt C More Premium Plus (499 kronor i månaden).

Nu är det bara två veckor kvar innan sändningarna från Champions League drar i gång hos Telia och C More där alla matcher streamas exklusivt. I dag presenterade tv-huset sin egen laguppställning. 

Säsongen 2021/2022 kommer att programledas av Gusten Dahlin. Intill sig i studion har han experterna Kim Källström, Olof Mellberg, Mikael Lustig och Vicki Blommé. Matcherna kommenteras av Lasse Granqvist, Adam Pinthorp och Åke Unger med flera och bland expertkommentatorerna finns Hans Backe och Erik Edman. Reportrar är Olof Lundh och Frida Nordstrand

LÄS OCKSÅ: TV4:s Casten Almqvist: ”Champions League har länge stått högst upp på listan”

Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More, ser fram emot att snart dra i gång.

– Vi går in i en ny era med UEFA Champions League hos Telia och C More. Vi öppnar upp en helt ny sportstudio som har premiär den 14 september, och vi hoppas att vår storsatsning både under och kring matcherna kommer tas emot på ett positivt sätt av våra kunder och användare, säger han i en kommentar.

 

De bevakar UEFA Champions League för Telia och C Mores räkning:

Programledare:

Gusten Dahlin

 

Experter:

Kim Källström

Olof Mellberg

Mikael Lustig

Vicki Blommé

Hans Backe

Erik Edman

 

Kommentatorer:

Lasse Granqvist

Adam Pinthorp

Åke Unger

Christoffer Svanemar

Christopher Kviborg

Daniel Kristiansson

Peter Backe

Petter Pettersson

Henric Larsson

 

Reportrar:

Frida Nordstrand

Olof Lundh

 

Analytiker:

Ola Lidmark Eriksson

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev