Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

De får sändningstillstånd i marknätet

Publicerad: 18 februari 2020, 09:40

48 tv-kanaler får sändningstillstånd i marknätet från 1 april 2020.

Foto: Gettyimages/Istockphoto

Totalt 48 tv-kanaler får sändningstillstånd i marknätet. Nytt för perioden är att det blir fler sportkanaler och fler hd-kanaler.


Ämnen i artikeln:

TV4Discovery NetworksMyndigheten för press, radio och tvNENT Group

Idag meddelar Myndigheten för press, radio och tv vilka aktörer som fått sändningstillstånd i marknätet. Tillstånden gäller från och med 1 april och sex år framåt.

Som Dagens Media tidigare har berättat kom totalt 78 ansökningar in.

– Jag ser det som väldigt positivt att vi fick in så många ansökningar, det visar på att det finns ett stort intresse för marknätet. Även om marknätet idag har konkurrens av andra distributionssätt så är det fortfarande viktigt, särskilt för de som bor i områden i Sverige där bredbandet ännu inte byggts ut, säger Charlotte Ingvar-Nilsson generaldirektör för myndigheten, i ett pressmeddelande.

Nent Group får nu tillstånd för hela elva olika kanaler. Tidigare hade man tillstånd för sju kanaler.  Discovery får däremot tillstånd för en kanal mindre än tidigare och får nu sända åtta olika kanaler i marknätet. 

TV4 ligger kvar på sex kanaler, medan C More utökar från sex kanaler till sju kanaler. 

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.