Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

De blir Riksnyheteras nya inrikes- och utrikeschefer

Publicerad: 19 Oktober 2016, 08:03
Uppdaterad: 19 Oktober 2016, 08:14

Pia Bernhardson-Forssell och Kajsa Gudmundson ska tillsammans leda arbetet med att förnya och utveckla journalistiken med fokus på publiken.


Ämnen i artikeln:

SVT

Nu berättar SVT om ytterligare två nya chefer hos Riksnyheterna, när Pia Bernhardson-Forssell blir ny utrikeschef och Kajsa Gudmundson ny inrikeschef.

Tillsammans ska de leda arbetet med att förnya och utveckla journalistiken med fokus på publiken. Det skriver SVT:s interna tidning Vi på tv.

Pia Bernhardson-Forssell kommer närmast från en tjänst som projektledare för Friktion. Hon har en bred bakgrund och har tidigare bland annat varit projektledare för Agenda.

– Jag ser det som ett privilegium att bli utrikeschef. Våra utrikesmedarbetare är ju otroligt duktiga och levererar bra journalistik varenda dag. Och det ska bli spännande att få bidra till det, i tider när det händer stora och dramatiska saker i vår omvärld, säger Pia Bernhardson-Forssell till sajten.

Kajsa Gudmundson kommer närmast från en tjänst som redaktör med ansvar för överblick och koordinering av SVT Nyheters planering. Tidigare arbetade Kajsa Gudmundson med att utveckla TV4 Nyheternas digitala nysatsning på sociala medier och livesändningar online och har också arbetat som sändande redaktör för TV4Nyheterna, samt tidigare varit reporter och programledare.

– Det känns jättekul. SVT har en lång tradition av stark inrikes journalistik, det är ett stort förtroende att få utveckla den - både inom sådant vi redan kan, men också i nya former. Det är viktigt att vi hela tiden är relevanta för publiken. Det handlar om vilka ämnen vi tar upp, vems perspektiv vi tar, och hur vi berättar en historia. Det vill jag gärna utveckla, säger Kajsa Gudmundson till Vi på tv.

Det har under en längre tid pågått en stor omorganisation hos SVT, där förändringar i chefsstrukturen är en del. Tidigare har SVT berättat om nya programchefer, nyhetschefer och även att Karin Hübinette blir administrativ utvecklingschef och Charlotta Friborg nyhetschef online. Målet om omorganisationen är att stärka SVT:s digitala fokus.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.