Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

De blir nya chefer för Riksnyheterna

Publicerad: 6 september 2016, 12:29
Uppdaterad: 21 september 2016, 12:18

Första delen i den nya organisationen för Riksnyheterna hos SVT presenteras idag, med två av tre nytillsatta nyhetschefer.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som Dagens Media tidigare berättat om pågår just nu  en stor omorganisation av riksnyheterna hos SVT, som bland annat innebär att man gör ändringar i chefsstrukturen.

Idag presenteras den nya organisationen, som kommer träda i kraft 1 januari 2017, för medarbetarna.

Judit Ek, idag chef för publiceringsavdelningen, blir nyhetschef broadcast och Michael Kucera, idag publiceringsredaktör, blir nyhetschef planering.

Chefen för online presenteras och meddelas inom kort.

SVT Nyheter ska med förändringen bland annat bli mer relevanta för en publik som vill ta del av nyheter digitalt och inte i tablålagda sändningar.

– Vi ska bli lika bra online som i broadcast. Vi måste värna våra starka broadcast-format samtidigt som vi gör dem effektivare och hittar fler synergier både gentemot online och lokala, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna, till SVT:s interna tidning Vi på TV.

Han menar att det under en längre tid har funnits ett missnöje internt kring dagens organisation:

– Vissa saker har varit bra, men det har också varit för krångligt, otydligt och inte tillräckligt kreativt. Vi hoppas att vi med dagens omorganisation ändrar på det, fortsätter Ulf Johansson.

Satsningen på online, som hela SVT genomför, genomsyrar även Riksnyheterna genom att den avdelningen blir dubbelt så stor som tidigare.

Även programledningen har organiserats om, som Dagens Media berättade om i förra veckan. Syftet är att att renodla denna för att driva programutbud och produktstrategi framåt. Den nya programledningen blir mindre, med tre programbeställare mot tidigare fem.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.