Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

De är Nexiko Sports första rekryteringar

Publicerad: 9 mars 2020, 12:31

Nexiko Sport plockar in Nichlas Niemi och Sara Andersson som producent respektive projektledare.

Emir Osmanbegovics nya produktionsbolag Nexiko Sport rekryterar en producent och en projektledare.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryNexiko

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I januari rapporterade Dagens Media att Emir Osmanbegovic, tidigare global sportchef på Discovery och Eurosport, startar sportproduktionsbolag ihop med Nexiko.

Nu har bolaget Nexiko Sport gjort sina första två rekryteringar. Sara Andersson går till rollen som projektledare och Nichlas Niemi blir producent.

– Kul att Nexiko Sport växer. I Sara och Nichlas får vi två härliga personer och superproffs som kan tv-produktion ut och in. Jag kunde inte önska mig bättre lagkamrater, säger Nexiko Sports vd Emir Osmanbegovic.

Den tidigare elitfotbollsspelaren Sara Andersson kommer närmast från en roll som tv- och journalistlärare på Kaggeholms folkhögskola. Dessförinnan har hon arbetat både på MTG och Discovery, bland annat från vinter-OS i Pyeongchang.

Nichlas Niemi kom till moderbolaget Nexiko 2013 och lånas nu ut till Nexiko Sport. På Nexiko har han bland annat producerat Filip och Fredriks Breaking News.

Båda två kommer att arbeta för Nexiko Sports första stora produktion för Discovery. Exakt vad det är för produktion kan Emir Osmanbegovic inte berätta i dagsläget, man det handlar om en produktion under sommarens OS och den kommer att sändas i Kanal 5 och på DPlay.

LÄS OCKSÅ: Discoverys förre sportchef startar produktionsbolag med Nexiko

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev