onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

David Lindgren leder Mello

Publicerad: 2 november 2017, 10:28

David Lindgren leder "Melodifestivalen" i år igen. Foto: Ulrika Malm/SVT

Artisten David Lindgren återvänder till rollen som programledare för Melodifestivalen.

Ämnen i artikeln:

SVT

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det blir David Lindgren som programleder "Melodifestivalen" 2018, förra året delade han programledarrollen tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson.

– David är en fenomenal entertainer som glänste i programledarrollen och vann tittarnas hjärtan i Melodifestivalen 2017. Men David har så många fler sidor att visa. Därför känns det både stabilt och samtidigt jättespännande att David tackat ja till att leda Melodifestivalen nästa år, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

David Lindgren har själv tävlat i "Melodifestivalen" hela tre gånger med låtarna: "Shout it out", "Skyline" och "We are your tomorrow". Låtarna gjorde att han kvalade in till final varje gång.

– Att leda Melodifestivalen är något av det roligaste jag gjort och jag längtar verkligen efter att få möta publiken och tittarna igen. Nu ska vi ställa till med en fest som får taken att lyfta på arenorna på vår turnéväg, säger David Lindgren, i ett pressmeddelande.

Sunil Munshi får uppdraget att regissera tävlingen, han har bland annat regisserat flera hyllade teateruppsättningar på Dramaten och Uppsala Stadsteater.

Tävlingen hålls för den 58:e gången och pågår under sex veckor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev