Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

David Cameron sågar Fox News-journalist: "En komplett idiot"

Publicerad: 13 januari 2015, 07:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Fox-journalisten och kommentatorn Steven Emersons uttalande om att Birmingham är "totalt muslimskt" väcker starka reaktioner.


Ämnen i artikeln:

Fox News

I samband med terrorattackerna i Paris uttalade sig Steven Emerson, Fox News "expert på terrorism", om platser i Sverige, Tyskland och Storbritannien som "tagits över" av muslimer.

– Staten utövar ingen suveränitet så du har i praktiken zoner med shariadomstolar, många muslimer och där polisen inte vågar gå in. I praktiken är det ett separat land inom ett land, säger Steven Emerson bland annat.

Som exempel tar han Birmingham, som han kallar för "totalt muslimskt" – en stad där icke-muslimer inte vågar sig in.

Enligt Daily Mail är 22 procent av invånarna i Birmingham muslimer och Steven Emersons uttalande har väckt mycket starka reaktioner.

En av dem som är förbannade är Storbritanniens premiärminister David Cameron.

– När jag hörde det satte jag gröten i halsen och trodde att det var den 1 april. Den här killen är en komplett idiot. Vad han borde göra är att se hur Birmingham är ett perfekt exempel på hur olika människor sammanförs, säger David Cameron i en intervju med ITV.

Även på sociala medier har Steven Emersons uttalande fått stor spridning. Steven Emerson själv har bett om ursäkt och har lovat att donera pengar till Birminghams barnsjukhus.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Fox News

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.