Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Därför släcktes TV4:s lokala sändningar igår

Publicerad: 10 April 2014, 06:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Som en reaktion på ledningen beslut sändes inga lokalnyheter i TV4 igår.


Ämnen i artikeln:

TV4

Igår meddelade TV4 att de lägger ner alla lokala nyhetssändingar. Totalt väntas 140 personer på Nyhetsbolaget få gå till följd av detta. Enligt TV4-gruppens vd Casten Almqvist är bakgrunden den strukturella förändring som industrin befinner sig i när det gäller hur folk väljer att titta på tv.

Som en konsekvens av detta sändes igår inga lokala nyhetssändingar i kanalen igår. Det beslutet kom centralt från Carolina Källestål, chef för lokala nyheter vid Nyhetsbolaget.

Peter Swanberg är nyhetschef för TV4 Nyheterna Skellefteå/Umeå. Han tycker det var ett klokt förslag.

– Som läget var igår tycker jag att det var helt rätt att inte gå ut och sända. När ett sånt besked kommer är det omöjligt att tänka sig att personer ska kunna gå ut och göra ett gediget jobb och sätta ihop ett inslag, säger Peter Swanberg till Dagens Media.

Hur mås det på din redaktion idag?

– Det är ju individuellt hur man tar det. Och det har ingen betydelse om man har jobbat många år eller kort tid. Det är inte lätt. Man få gå ner sig, och sen ta sig upp igen. Nu handlar det om yrkesstoltheten gentemot våra tittare – att göra ett bra jobb för dem.

Söker ni nya jobb?

– Ja snart så börjar nog alla titta sig om efter nya jobb. Just här i Umeå är vi en tight redaktion som försöker stötta varandra och hjälpas åt i det.

 

LÄS OCKSÅ:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.