söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Därför lämnade de MTG

Publicerad: 28 september 2010, 04:29

Dagensmedia.se kan berätta varför de populära radiopratarna går tillbaka till SBS Radio.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioMix MegapolMTG Radio

MS

Martin Schori


Som Dagensmedia.se tidigare skrivit har SBS Radio snott tillbaka "Morrongänget", som de senaste två åren lett "Rivstart" hos konkurrenten MTG Radio i Göteborg.

– Det är fantastiskt kul att de kommer tillbaka till Mix Megapol. De är välkomna hem, sa Åsa Paborn, stationschef för Mix Megapol, till Dagensmedia.se i fredags.

Dagensmedia.se kan nu avslöja detaljerna bakom avhoppet från MTG.

När de värvades från SBS till MTG för två år sedan var ett av kraven från programledarna att de skulle få sända radioshowen i tv, vilket man tidigare fått göra i Kanal Lokal.

I början på året lät MTG Rivstart flytta in i TV6 på vardagsmorgnarna. Men så sent som i augusti meddelade MTG att programmet skulle flyttas till nya kanalen TV10, som har en betydligt lägre räckvidd än TV6. Vid årsskiftet skulle programmet dessutom skrotas, uppger källor för Dagensmedia.se.

Samtidigt uppvaktades radioprofilerna av SBS Radio, som lockade med tv-sändningar i någon av deras systerkanaler Kanal 5 och Kanal 9. Då valde kvintetten, som består av Ingemar Allén, Peter Sandholt, Linda Fyrebo, Marie Aune och Mats Lillienberg, att nappa på förslaget.

Åsa Paborn är programdirektör för Mix Megapol i Göteborg.

– Vi har inte bestämt något men det är klart att vi vill att de ska synas i tv i några av våra kanaler, i alla fall lokalt i Göteborg. De sänds ju även nu i TV10 men det är klart att de kanske vill ha bättre exponering, säger hon.

MTG TV:s presschef Max Lagerbäck vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag kan inte spekulera i rykten. Vi kommunicerade att de skulle vara på TV10, det hade vi inte gjort om vi visste att de skulle sluta, säger han.

När Rivstart-gänget byter kanal är oklart, men troligtvis sker det någon gång efter åsskiftet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev