Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Därför fortsatte Kanal 5 att rulla via Boxer

Publicerad: 1 september 2017, 08:25
Uppdaterad: 4 september 2017, 07:11

Discovery Networks Sweden.

Boxers kunder kunde fortsätta kolla på Discoverys utbud – här är anledningen.


Ämnen i artikeln:

Com hemDiscovery

Avtalet mellan Com Hem/Boxer och Discovery Networks löpte ut vid midnatt. Trots det fortsatte kanalerna att sändas ut via Boxers nätverk.

– Nu verkar det som att Com Hem/Boxer byt affärsmodell och ägnar sig åt ren piratverksamhet. De betalar ingenting men tar förtfarande betalt av kunden, säger Dan Panas, presschef på Discovery.

Men bakgrunden till att kanalerna fortfarande kunnat sändas till Boxers kunder ska enligt Teracom vara att Discovery inte meddelat Teracom om att kanalerna ska upphöra att sändas.

Teracom sköter utsändningen i det digitala marknätet och har avtal med olika tv-bolag, så som Discovery Networks. Marcus Hartmann, chef för kommunikation och marknad på Teracom förklarar varför Boxers kunder kunnat fortsätta titta på kanalerna.

– Enkelt förklarat så har vi inte fått in någon beställning från Discovery om att släcka ned kanalerna. Så länge vi inte får in en annan order, så fortsätter vi att sända, säger han.

Kort efter att Dagens Media lagt på luren ringer Marcus Hartman dock tillbaka och meddelar att man nu fått in en order från Discovery om att släcka ned kanalerna för Boxers kunder. Han kan inte uppge en exakt tid för nedsläckningen, men säger att det troligen kommer vara nedsläckta inom en timme, alltså innan klockan 11 idag fredag.

Det råder meningskiljaktligheter mellan de avtal som nu löpt ut. Com Hem/Boxer menar man stängt av den kryptering som gjorde att man kunnat sända ut Discoverys kanaler till sina kunder och att det var upp till Discovery att själva släcka ner kanalerna hos Teracom.

– Vi har definitivt skött vår del av avtalet och krypteringen är borta, säger Fredrik Hallstan.

Discovery å sin sida påstår att en del av avtalet gick ut på att Com Hem/Boxer ansvarade för nedsläckning av kanalerna.

– De skulle se till att stänga av signalen, det finns det skriftligt på, säger Dan Panas.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Com hemDiscovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.