Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Danskt bolag tar över Loop

Publicerad: 12 Januari 2011, 04:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Loop köps upp av danska produktionsbolaget Monday. ”Vi vill bli ett nordiskt produktionsbolag”, säger Morten Bank, vd på Monday.


Förvärvet är en del i Mondays ambition att inte bara ta sig in på den svenska marknaden, utan även att konkurrera med större bolag i hela norden.

– I vår strategi att bli ett nordiskt produktionsbolag tittar vi på vilka kärnkompetenser som andra bolag har, säger Morten Bank, vd på Monday.

Han menar att Loop, som grundades 2006 av TV4 Sport-profilen Andreas Odén och Tobias Lideberg, delar såväl kompetensområde som värdegrund med Monday.

– En av deras kompetenser är sport. Då är det naturligt för oss att gå in på den svenska marknaden genom just sport, säger han.

Bolaget har även planer på att bredda utbudet och i framtiden producera även annat.

– Vi ska inte endast producera sport. Vi har även andra kompetensområden, som underhållning och dokumentär. Nästa steg är att titta på vilka områden som vi har lyckats med på den danska marknaden, säger Morten Bank.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.