Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Dansk barnserie är Paramount plus första nordiska originalproduktion

Publicerad: 10 februari 2021, 10:10

”Det här är vårt första steg i att investera i lokala nordiska produktioner för Paramount plus”, Paramount plus Nordenchef Jesper Dahl.

Andra säsongen av ”Hunden Ib” produceras exklusivt för Paramount plus. Serien är den första egna produktionen för den nordiska marknaden.

Ämnen i artikeln:

StreamingParamount plus

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Den 25 mars slår sig ytterligare en streamingtjänst in på den svenska marknaden i form av Paramount plus, vilket Dagens Media rapporterat om tidigare.

Den danska barnserien ”Hunden Ib” är den första nordiska originalproduktionen för Paramount plus. En första säsong av serien har redan sänts på flera nordiska public service-kanaler men säsong två görs alltså exklusivt för Paramount plus.

– Det här är vårt första steg i att investera i lokala nordiska produktioner för Paramount plus. Vi letar alltid efter det bästa innehållet för alla våra tittare och det är väldigt kul att vi nu hittat den fantastiska lilla hunden Ib som kan starta den här spännande resan med oss, säger Paramount plus Nordenchef Jesper Dahl, i ett pressmeddelande. 

Paramount plus har funnits i Sverige sedan 2017 men då bara som del av svenska kabel-tv-paket. I och med lanseringen den 25 mars släpps Paramount alltså som fristående streamingtjänst. 

Tjänsten samlar både nytt och klassiskt innehåll från CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon och Paramount Pictures. Hur mycket Paramount plus kommer att kosta har ännu inte kommunicerats. 

”Hunden Ib” produceras av VIS KIDS, som är en del av ViacomCBS International Studios, i samarbete med det danska animationsföretaget Minicosmos. Serien har premiär under sommaren 2021. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev