Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Daniel Norlin: "Wow, det vore kul"

Publicerad: 5 januari 2018, 07:30
Uppdaterad: 5 januari 2018, 09:51

På plats i Innsbruck. Influencern Daniel Norlin laddar upp inför vinter-OS i Pyeongchang om nästan exakt en månad: "Det har varit rätt ballt att träffa legendarer". Foto: Privat.

INNSBRUCK. Influencern Daniel Norlin får OS-biljett av Discovery – för Dagens Media berättar han om sin plan för att få yngre att engagera sig i de olympiska spelen.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryEurosport

Dagens Media kunde tidigare i dag berätta att Discovery och Eurosport förstärker sin OS-trupp med influencers. Ett beslut som gjorts för att försöka engagera en yngre tittarskara i OS.

En av profilerna som innehållsleverantören skickar ner till sydkoreanska Pyeongchang är Daniel Norlin, sociala medie-profilen som bland annat gjort sig känd för sina videos på Youtube.

När Dagens Media träffar honom på plats i Innsbruck, under Discoverys sista förberedelser inför OS, berättar han att han fått frågan bara två veckor tidigare.

– De frågade om vi skulle kunna tänka oss att göra det här. Jag tänkte direkt att ”wow, det vore kul”. Att först åka hit och vara i Alperna för första gången, och det har varit rätt ballt att träffa legendarer som Håkan Loob. Sen att åka till Sydkorea – det blir en riktigt häftig upplevelse.

"Vet inte hur jag annars skulle göra det"

Tillsammans med flickvännen Sara Henrietta, som också hon ska arbeta med Discovery under spelen med sin egna Youtube-kanal, åker Daniel Norlin till Pyeongchang i mitten av februari.

– Vi kommer vara där i tre dagar, och var för sig täcker vi varsin dag under OS på våra Youtube-kanaler, och Instagram och Snapchat.

Hur ska du få yngre att engagera sig?

– Jag ska bara vara där och visa hur det går till. Visa min dag under OS helt enkelt. Jag vet faktiskt inte hur jag annars skulle göra det. Tittarna får uppleva OS tillsammans med mig, säger Daniel Norlin och fortsätter:

– Jag ska vara bakom kulisserna och visa följarna hur det är att vara där och prata med OS-deltagarna.

Hur är ditt eget förhållande till OS?

– Jag själv har kollat OS, men jag är inte så insatt i särskilt många sporter. Just det vore intressant att visa de yngre, att det finns flera sporter som man kan se på eller börja med.

Diskuterar innehållet

24-årige Daniel Norlin inledde sin Youtube-bana i juni 2013, och blev känd för en stor följarskara med Youtube-kanalen NormelTV (i dag över 550 000 prenumeranter) några år senare.  

Sammanlagt har Daniel Norlin arbetat med tre olika kanaler på Youtube. Hans senaste, och som också är den han kommer jobba med en dag under OS, är sin personliga kanal – som i dag har över 100 000 tittare.

Hur har kontakten med Eurosport sett ut? Har de sagt något som de vill att du ska göra?

– Nej. De har sagt att de kommer göra olika aktiviteter under OS, och att jag får hänga på om jag vill. Om man inte vill göra något, då är man inte heller tvungen att göra det. Men jag gillar att uppleva nya saker och det är kul att mina tittare får vara med på det.

Hur ser samarbetet ut?

– Vi hashtaggar dem, och berättar i våra videos att det är i samarbete med Eurosport. Därefter ser samarbetet ut helt enkelt på så sätt att vi diskuterar content tillsammans med Eurosport, och sen filmar vi det vi känner passar bäst för våra kanaler.

Vad tror du det kommer ge för resultat för yngres intresse för OS att du är på plats?

– Det kanske inte kommer förändra något direkt. Men med tiden, om vi influencers fortsätter göra mer content kring OS, då kommer fler och fler bli intresserade. 

"Var ärlig och personlig"

Daniel Norlin tror att hans tittare tycker om när han reser och upplever nya saker, som i fallet med OS i sydkoreanska Pyeongchang om lite mer än en månad.

– Det är alltid kul att göra något nytt och spännande, och uppleva nya saker tillsammans med mina följare.

Vad skulle du säga generellt krävs för att lyckas som influencer?

– Det är framför allt viktigt att vara inspirerande. Men man måste också vara väldigt aktiv, man kan inte bara försvinna då kommer folk tappa intresset. Man måste också ha bra innehåll, det går inte att bara lägga upp en massa negativ content, säger Daniel Norlin och fortsätter:

– Sen är det viktigt att vara nytänkande. Man kan inspireras av andra men helst inte kopiera rakt av.  Var dig själv, ärlig och personlig så kommer folk uppskatta det du gör och gilla dig för den du är.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DiscoveryEurosport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.