Dagens Media bjuder på bio!

2018-01-10 14:03  

Dagens Media välkomnar alla läsare till en förhandsvisning av Steven Spielbergs ”The Post”.

I samarbete med Nordisk Film bjuder Dagens Media in till förhandsvisning av dramat ”The Post”. Filmen handlar om hur amerikanska dagstidningar, som New York Times och Washington Post, i juni 1971 rapporterade om ”The Pentagon Papers” – en massiv mörkläggning av regeringshemligheter som spände över fyra decennier.

Huvudrollerna spelas av Meryl Streep och Tom Hanks.

 

Var: Biografen Skandia, Drottninggatan 82 i Stockholm.

När: 24 januari 2018 klockan 18.00. Dörrarna öppnar 17.30.

Antalet platser är begränsat. Maximalt 4 biljetter per person. Du behöver göra en registrering för varje deltagare.  Regeln först till kvarn gäller.

Här registrerar du dig.

Mer om filmen

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post’s Katherine Graham (Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt