tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Då kommer Viaplay till Nederländerna

Publicerad: 8 december 2021, 09:12

Racerföraren Max Verstappen tävlar för Nederländerna i Formel 1.

Foto: Andrej Isakovic/AFP + Peter Knutson/Nent Group

Nent Group tecknar avtal med lokala distributörer inför lanseringen i Nederländerna.

Ämnen i artikeln:

ViaplayViaplay GroupAnders Jensen

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Den 1 mars 2022 planerar Nent Group att lansera Viaplay på ytterligare en marknad. Denna gång släpps tjänsten i Nederländerna. 

Inför lanseringen har Nent tecknat avtal med distributörerna Vodafoneziggo och KPN för att erbjuda tjänsten i ett paket som kommer att kosta 13,99 euro per månad. Tjänsten kommer även säljas direkt till kunderna. 

– Att lansera Viaplay i Nederländerna är ett stort steg för vårt företag, och framför allt för tittare, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group i ett pressmeddelande.

Bland sporträttigheterna som ingår i tjänsten återfinns bland annat Formel 1, en sporträttighet som enligt Nent är särskilt viktig för den nederländska publiken. 

Vid lanseringen ingår över 30 Viaplay Originals, internationella filmer och serier samt barninnehåll. Alla originalproduktioner och internationellt innehåll kommer att ha nederländska undertexter medan barninnehållet kommer att ha nederländsk dubbning. 

Enligt siffror från Ampere Analysis som Nent refererar till har omkring 48 procent av Nederländernas 8 miljoner hushåll ett streamingabonnemang. Snittet ligger på 1,6 abonnemang per hushåll. Under 2025 väntas siffran öka till 66 procent och antalet abonnemang per hushåll öka till 1,9. 

När Viaplay lanseras i Nederländerna i mars nästa år kommer streamingtjänsten finnas i totalt 11 länder. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev