torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Då kommer Pluto TV till Sverige

Publicerad: 16 mars 2022, 09:42

Ambitionen med Pluto TV är att erbjuda det bästa av internationellt och lokalt innehåll i en och samma tjänst, säger streamingtjänstens Senior Vice President Olivier Jollet.

Paramounts annonsfinansierade streamingtjänst Pluto TV lanseras i slutet av våren. Som exklusiv annonsförsäljningspartner i Sverige, Danmark och Norge går Nent in.

Ämnen i artikeln:

Pluto TVViacomCBS

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den 18 maj kommer den gratis, linjära och annonsfinansierade streamingtjänsten Pluto TV till Sverige.

Enligt ett pressutskick ska Pluto TV innehålla över 70 kurerade linjära och exklusiva kanaler per marknad, vilka visar olika innehåll från Paramounts varumärken och IP-format.

Sedan tidigare står det klart att Nent Group och  ViacomCBS har inlett ett strategiskt samarbete kring annonsförsäljning och innehåll som bland annat innebär att Pluto TV även kommer att ha on-demand avsnitt från Viafree. Till de serier som görs tillgängliga hör ”Frusna vägar”, ”Unga Mammor” och ”Svenska Powerkvinnor”. Utöver Viafree-avsnitt kommer Pluto TV också att utgöras av innehåll från flera internationella partners – dessa är dock ännu inte presenterade.

Pluto TV finns i dag i 26 länder på totalt tre kontinenter. Totalt har tjänsten omkring 64 miljoner aktiva användare månatligen.

– Pluto TV kommer nu till Norden med ett exklusivt erbjudande. För första gången kombinerar vi strömmad linjär tv, som redan trollbundit amerikanska och europeiska konsumenter, med en ny utökad on-demand-sektion som drivs av Viafree för att erbjuda det bästa av internationellt och lokalt innehåll i en och samma tjänst, säger Olivier Jollet, General Manager och Senior Vice President, på Pluto TV International, i ett pressmeddelande.

Ingen registrering krävs för att få tillgång till Pluto TV.

Pluto TV lanserades år 2013 och köptes av ViacomCBS i januari 2019.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev