lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Då kommer Britbox till Sverige

Publicerad: 21 april 2022, 10:07

Britbox, som samägs av brittiska ITV och BBC, kommer till Sverige i slutet av april.

Foto: Skärmdump från Britbox Facebooksida

Ytterligare en streamingaktör gör entré på den svenska och nordiska marknaden – så mycket kostar Britbox vid lansering.

Ämnen i artikeln:

C More

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under ett livesänt event under torsdagen, som Dagens Media deltog i, avslöjade Britbox att tjänsten kommer att kosta 89 kronor i månaden på den svenska marknaden. 

Tjänsten lanseras den 28 april både som del av paket hos C More och som separat SVOD-tjänst. Förutom i Sverige så rullas tjänsten även ut i Finland, Danmark och genom TV2 i Norge. 

Partnerskapet med C More gäller för hela Norden, vilket Dagens Media rapporterat om tidigare. 

I Sverige kommer Britbox att vara tillgänglig för abonnenter med C More Standard eller något av de dyrare prenumerationspaketen. I Sverige kommer även Britbox ingå i Telias tv- och streamingpaket Stor. I Danmark kommer tjänsten att ingå i alla C More-prenumerationspaket medan Britbox kommer att finns tillgänglig i C More, C More Hockey och C More Total+ prenumeranter i Finland. 

Britbox är ett samägt bolag mellan brittiska ITV och BBC som innehåller klassiska titlar från Storbritannien, men även nya och exklusiv originalserier. Enligt egen utsago erbjuder tjänsten över 3 000 timmar av innehåll. 

För att locka in nya kunder kommer tjänsten att erbjudas gratis under en provperiod på sju dagar. Priset för ett årsabonnemang kostar dessutom mindre än vad ett månadsabonnemang under åtta månader gör.

Sedan tidigare finns Britbox International i USA, Kanada, Australien och Sydafrika. Planen är att expandera till ytterligare länder. Britbox lanserades för första gången i USA 2017. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev