Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Då kan tv-avgiften avskaffas

Publicerad: 26 mars 2015, 13:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Efter dagens beslut i kulturutskottet kan tv-avgiften avskaffas 2020 och ersättas av ett nytt avgiftssystem, obligatorisk för alla vuxna med inkomst.


Ämnen i artikeln:

Public service

I dag beslutade kulturutskottet om en ny utredning för en teknikoberoende avgift. Meningen är att den ska betalas av alla svenska medborgare.

– I dag tar vi i och med beslutet i kulturutskottet ett stort steg mot ett avskaffande av radio- och tv-avgiften som den ser ut idag. Jag är mycket glad över att vi i bred enighet kan ta detta ett steg framåt, säger Bengt Eliasson (FP), ledamot i kulturutskottet, i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att ett nytt avgiftssystem ska införas i och med en ny avtalsperiod 2020.

– För mig är det självklart att avgiften ska vara individuell och gälla för alla över 18 år med undantag för de som inte har en inkomst. Avgiften kommer självklart att bli något lägre per individ än den är idag. Den ska vara oberoende av vilken teknisk utrustning som ger tillgången till public service, säger Bengt Eliasson och fortsätter:

– Avgiften ska separeras från skattesystemet så att oberoendet garanteras. Detta är självklart eftersom public service är en del av demokratin som alla på något sätt tar del av.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.