Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Cronemans kritik mot SVT:s nya vd Hanna Stjärne

Publicerad: 17 September 2014, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Några konkreta tankar och idéer är väl licensbetalarna värda, skriver DN:s Johan Croneman om Hanna Stjärnes reaktion på sitt nya vd-jobb på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTDagens Nyheter

I går meddelade SVT att styrelsen utsett Hanna Stjärne till ny vd efter Eva Hamilton. Stjärne, som nu är vd för UNT, börjar sitt nya jobb efter nyår.

DN:s krönikör Johan Croneman skriver i dag att SVT:s framtida vd är alldeles för vag och onyanserad i sin berättelse om vad hon vill med public service-bolaget.

" Till DN säger hon också att hon tror på 'bärande historier'. Vi måste givetvis sansa oss och vänta tills hon tillträder om ett halvår (om ett halvår sägs det – alddeles för segt!!), men vi är vi inte alla värda något mer vågat och intressant och lockande än detta löjliga säkerhetstänk som håller på att ta kål på vår samtid? Bärande berättelser?! Konsten att utveckla en tanke och formulera en mening – så att man aldrig någonsin i framtiden behöver ställas till svars. Den moderna chefens mantra", skriver Croneman.

Han konstaterar sedan att försiktighet inte bara är en dygd, det är också rätt fegt.

" Hanna Stjärne behöver knappast visa oss alla kort, men några konkreta tankar och idéer är väl licensbetalarna värda", skriver han.

Jobbet som Stjärne tackat ja till är Sveriges viktigaste inom hela mediesektorn, därför kräver det tydlighet från början, anser Croneman, som gärna skulle vilja se en vision som liknar en "regeringsdeklaration".

Både Hanna Stjärne och SVT:s styrelse avböjer att kommentera kritiken, enligt Hanna Dowling, SVT:s presschef för företagsfrågor.

Den version av Cronemans krönika som ligger ute på DN.se saknar huvuddragen av kritiken. Det beror på att den publicerades kort efter att nyheten om Stjärne kommunicerades igår morse. Därefter gjorde DN en intervju med Stjärne och Johan Croneman utvecklade krönikan till dagens papperstidning, uppger DN:s kulturchef Björn Wiman för Dagens Media.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.